Чим підживити картопля в період інтенсивного росту

2021-07-26

Підживлення картоплі важливі на різних етапах розвитку культури. З їхньою допомогою вдається підвищити врожайність, поліпшити якість і смак бульб, підвищити імунітет рослин, що важливо в умовах різких змін погоди. Ми вже розповідали раніше про підгодівлі рослин при посадці і під час цвітіння. Сьогодні хочемо поговорити про підживлення картоплі в період інтенсивного росту.

Чим підгодувати рослини під час інтенсивного росту

Ближче до середини літа можливі різкі перепади температур: від сильної спеки, коли навіть в тіні можливі 40 ⁰С, до спаду температури і дощів. Під час високих температур рекомендується внести препарат Kafom Ca, щоб усунути дефіцит кальцію в рослинах. Це рідке добриво, що містить мінеральні речовини на основі калію, магнію, цинку. Добриво з підвищеним вмістом кальцію призначене для позакореневого внесення. У результаті застосування рослини не втрачають насичений зелений колір і легше переносять високі температури повітря.

Що ж потрібно картоплі з добрив у період інтенсивного росту і наливу? Оскільки зовсім скоро рослини будуть готові до збирання врожаю, їм потрібен калій. Для цього рекомендуємо використовувати препарат Kafom K, щоб усунути дефіцит цього елементу. У препараті 30% фосфору, а також велика кількість мікроелементів. Це дозволяє побачити перші позитивні результати вже через декілька годин після застосування. 20% калію в складі — це те, що потрібно картоплі на даному етапі вирощування.

Разом із Kafom K рекомендуємо застосовувати біостимулятор Vigortem S. Він підходить для обробки всіх культур на різних етапах розвитку, оскільки є потужним стимулятором росту. За допомогою Vigortem S вдасться збільшити розмір бульб, щоб дрібного калібру було якомога менше. Використовувати препарати рекомендуємо в таких дозах: 1 л/га Kafom K і 0,5 кг/га Vigortem S.

У цей період розвитку починається відтік поживних речовин від стебел до бульб. Тому важливо вносити добрива по листу. Адже разом зі відтоком до бульб попрямують корисні речовини препаратів Vigortem S і Kafom K.

Як бачите, підгодівлі цієї культури важливі не тільки на початковому етапі розвитку. Тоді картопля гостро потребує азоту. А ось ближче до збору врожаю потрібно підживити рослини калієм, щоб отримати смачні бульби і великий урожай. Не забувайте, що якість врожаю залежить і від правильно обраних добрив.